Je hebt een mooi huis waar je eigenlijk niet uit wilt, maar het begint wel een beetje krap te worden nu. De kinderen worden groter, of je wilt misschien meer thuiswerken en een groter kantoor. De oplossing? Een dakkapel plaatsen. Door het plaatsen hiervan krijg je meer ruimte en meer licht in je huis. Maar nu vraag jij je zeker af. Wat kost dat dan? Wat komt er allemaal bij kijken? We nemen je in dit artikel stap voor stap mee, zodat jij straks alles weet wat jij moet weten.
Aandachtspunten bij het plaatsen van een dakkapel
Soms moet er bij het plaatsen van een dakkapel een vergunning worden aangevraagd. Dit verschilt alleen per situatie. Een aantal factoren die een rol hierin spelen zijn hoogte en breedte. Daarnaast ligt het er ook aan of het aan de achterkant of aan de voorkant van het het huis is. Heb je een vergunning nodig? Dan kan je deze aanvragen bij de gemeente.
Is goedkoop duurkoop?
De overbuurman doet wel eens klusjes en zei dat hij wel een dakkapel kan plaatsen. Mooi goedkoop denk je misschien. Maar pas op, het plaatsen van een dakkapel is niet makkelijk. Het is namelijk onderdeel van het dak. Daardoor moet de aansluiting naadloos zijn en helemaal waterdicht. Wanneer dit niet goed gebeurt kan er lekkage ontstaan en daardoor kunnen er hoge kosten uit de hoed komen. Daarom zou ik aanraden om het plaatsen van een dakkapel door een professional te laten doen. Als bedrijven een dakkapel plaatsen doen ze dit vaak zonder ramen en kozijnen. Voor het plaatsen van deze dingen kan een glaszetter worden ingeschakeld.
Hoe snel is een dakkapel gerealiseerd?
Hoe snel een dakkapel is geplaatst, ligt aan een aantal factoren, zoals het materiaal en de grootte. Kies je om een houten dakkapel te plaatsen dan duurt dit vaak enige dagen. Je kan ook kiezen voor een dakkapel die al in de fabriek of werkplaats is gemaakt. Deze hoeft alleen nog op locatie in elkaar gezet te worden. Dit is vaak binnen één dag al geregeld. Maar als een dakkapel is geplaatst, is deze nog niet direct af. Meestal moet hij nog worden geschilderd aan de buitenkant, tenzij het kunststof is. Aan te bevelen is om het zo snel mogelijk te schilderen aangezien het hierdoor minder wordt aangetast door de weersomstandigheden. Ook de binnenkant is nog kaal en dien je aan te passen, zodat het matcht met je inrichting.